Digitaal printen op textiel deel 1 & deel 2In deze 2-delige workshop krijg je de nodige basis om textielprints te ontwerpen voor digitale druk in zowel Adobe Photoshop als Illustrator.

Tijdens sessie 1 focussen we op Photoshop en ontdek je hoe je getekende en geschilderde motieven scant, retoucheert en omzet naar textielprints. Ook zien we hoe je prints in rapport zet.

Sessie 2 is toegespitst op Illustrator. Je leert werken met de handige patroonmaker, krijgt tips om je prints er professioneel te laten uitzien en veelvoorkomende problemen op te lossen.

Daarnaast bekijken we voor welke types prints beide programma’s het meest geschikt zijn, welke stoffen de beste resultaten opleveren, hoe je digitaal bedrukte stoffen het beste onderhoudt én krijg je de kans om een eigen ontwerp te laten proefdrukken.

Lesgever: Olu Vandenbussche

Info

Waar: De workshop gaat door in TIO3, Oscar Delghuststraat 60, 9600 Ronse.

In het Fab(ric)Lab® op 2de verdieping.

Wanneer:

deel 1 : 08.11.1718u30 tot 21u30

deel 2: 22.11.201718u30 tot 21u30

Kostprijs: 102,85€ incl. btw

Voor wie: Basiskennis van illustrator en photoshop

Meebrengen: Lunch meebrengen. Koffie en water zijn aanwezig. Eenvoudige getekende en/of geschilderde motieven, indien mogelijk al ingescand op een zo hoog mogelijke resolutie (300-600 dpi). Een eigen laptop met Adobe Photoshop en/of Illustrator (de workshop is gebaseerd op de meest recente CC versie. Om alle oefeningen te kunnen volgen, hebben deelnemers minstens de CS5 versie nodig. Via adobe.com kan je een gratis proefversie van beide programma’s downloaden. Opgelet: deze is slechts 1 week geldig!

Materiaal: Geen

Annuleringsvoorwaarden:

Meer dan 8 werkdagen voor de start van de workshops rekenen we 15€ administratiekosten aan. Minder dan 8 werkdagen voor de aanvang van de workshop rekenen we 15€ administratiekosten en 15€ voor materiaalkosten aan.

Bij afmelding binnen de 48 uur voor het starten van de workshop, of het niet verschijnen op de workshop zelf, moet het volledige inschrijvingsgeld betaald worden. De tarieven zijn steeds inclusief btw.

Inschrijven (factuur wordt opgestuurd na de workshop)

INSCHRIJVING

Vul het formulier in

Captcha Code


CONTACTEER ONSInteresse? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie